torsdag 9. august 2018

Sommeren 1947 betydelig varmere enn sommeren 2018

I kjølvannet av avkristningen dukker det opp nye religioner, den desidert største er klimareligionen som ynder å skremme med et kommende klimahelvete

Det fins knapt større bløffmakere i verdenshistorien enn dagens internasjonale klimareligiøse meteorologiske institutter som roper rekord i hytt og pine. Det som i gamle dager ble omtalt som en ordinær høststorm er blitt til ekstremvær med egennavn. 
Disse institutter har med sin alarmering om helt ordinære værforhold en skjult økonomisk og politisk agenda. 
De er dessuten flinke til å skjule enorme tidligere flommer for eksempel storflommen i 1953 som blant annet rammet Nederland, Frankrike og England og drepte over to tusen mennesker. Eller tidligere rekordtørkeperioder som The Great Famine, som i flere år fra 1875 rammet Sør-Amerika, India, Kina og deler av Afrika. Denne tre år lange tørken er regnet som den verste i moderne historie og drepte mange millioner mennesker. Den er mistenkelig fortiet i vår klimahysteriske tid. 

Det er nå hele 158 år siden siste store flom i Norge, som var Lågen i 1860. Samtlige flommer siden har vært noe småtteri i forhold.

Og går vi lenger tilbake hadde vi den enorme Storofsen i 1789. For ikke å snakke om Digerofsen i 1342! 
I dag som vi har brukt opp ekstremværbegrepet hadde vi ikke engang hatt betegnelse for slike naturhendelser.

Værstasjoner som viser seg å være av nyere dato
Mange av de værstasjoner som rapporterte varmerekorder i slutten av mai og i juli 2018 er av nyere dato (liste over noen nederst i artikkelen), flere fra etter år 2000, og utplassert på steder der det tidligere ikke har vært foretatt målinger, slik som i Etne (målestasjon opprettet januar 2005).

Disse målingene kan derfor ikke benyttes i sammenligning med målinger tilbake i tid - og som ble foretatt helt andre steder - som for eksempel i 1947. Den gang var det bare noen få værstasjoner i hele landet. 
En vet altså ikke hvor varmt det var i Etne i samme periode/dato i 1947; om det var like varmt eller varmere enn i 2018.  
Dersom værstasjonen i Etne hadde vært på plass i 1947 var det selvsagt relevant å sammenligne med målinger fra samme dato/periode i 2018. 

Men, dette bryr tydeligvis ikke klimareligiøse norske meteorologer seg om, for dem er det om å gjøre å hente inn alt som tenkes kan for å bevise deres teorier - slik praksis er i kvasivitenskap.

Den seriøse vitenskap derimot gjør alt den kan for å motbevise sine teorier.

Det fins ikke noe enklere for en statistiker i denne verden enn "å hoste opp med en ny værrekord"
Et tips til NRK og tabloidpressen som elsker dyprøde grafiske fremstillinger av "ekstremvær" og en dystopisk fremtid uten is på polene: 
Invester i flere værstasjoner så får dere flere rekorder å skremme folk med; nye rekorder hver eneste dag året rundt!
Det fins ikke noe enklere for en statistiker i denne verden enn å hoste opp med en ny værrekord.

Sommeren 1947, dvs. juni, juli og august 1947, var som helhet betydelig varmere og tørrere enn sommeren 2018.
Klimahysteriet i mai 2018
En uke inn i mai 2018 ble det svært høye dagtemperaturer i Sør Norge, men kjølig og av og til minus grader om natten, og kaldt med snø i deler av Nord-Norge. De klimareligiøse gikk - etter en lang kald snørik vinter - umiddelbart bananas med et rekordmas uten like i mediene, som straks utbasunerte at den varme mai måneden skyldtes menneskeskapte klimaendringer, og at nå må vi ta "klimakampen" på alvor, dvs at det må bevilges mer penger til klimaorganisasjonene ... til dem selv, med andre ord.

Først og fremst var det statistisk om å gjøre å overgå den varme mai måned i 1947, og alle statistiske triks ble tatt i bruk:

Her er landets fire "rekord målestasjoner" onsdag 30. mai, alle er på Vestlandet, legg nøye merke til når disse målestasjoner ble opprettet, samtlige er av nyere dato, her var det ingen målinger i 1947! Året det liksom var varmere enn 

1. Etne, Hordaland: 32,7 grader, målestasjon opprettet januar 2005, her ble det ikke foretatt en eneste måling i tidligere spesielt varme mai-måneder, verken 1984 eller 1947 (vi har også hatt en rekke andre mai-måneder i nyere tid hvor det har vært fullt på strendene på Østlandet rundt 1. mai, som slutten av 1980-tallet, begynnelsen av 1990-tallet). 

2. EvangerHordaland: 32,1 grader, målestasjon opprettet desember 2010, her ble det ikke foretatt en eneste måling den knallvarme mai måneden i 1984 eller 1947. 

3. VossevangenHordaland: 31,8 grader, målestasjonen opprettet januar 2004, her ble det selvsagt ikke foretatt en eneste måling den knallvarme mai måneden i 1984 eller 1947. 

4. Fister (Sigmundstad), Rogaland: 31,5 grader, målestasjonene ble opprettet mai 2007, her ble det ikke foretatt en eneste måling den knallvarme mai måneden i 1984 eller 1947, for ikke å snakke om somrene på 1930-tallet som kunne være så varme at de helt er fjernet fra statistikkene. 

Norge stemte for Canadas forslag om å fjerne temperaturreferanser til 15-års  perioden fra 1925 til 1940 på IPCCs møte i 2007. 
Dette var som å fjerne gamle OL rekorder for at det skal bli enklere å sette nye. 
Må fjerne 1930-tallet fra statistikkene for å få nye værrekorder
En skal være klar over at det i Skandinavia i 1947 ble målt hele 38 grader - i Sverige, 29 juni. Vi må tilbake til 1930-tallet i Norden for å finne tilsvarende temperaturer. På 1930-tallet ble det blant annet registrert laveste nattemperatur på 26.5 grader i Norge. Da snakker vi tropenatt etter den gamle standarden dvs. over 25 grader hele natten.

Somrene rundt 1900 kunne være så varme at mygg spredte malaria i Norge
Malariaparasittene trenger døgn med minimumstemperatur over 20 °C i 12–20 dager før infisert mygg er smittefarlig for mennesker. Tidlig på 1900-tallet forekom det sykdomstilfeller langs Vestfoldkysten der mygg spredte malaria fra blodet til sjøfolk som brakte smitten med seg fra utlandet. En annen malariaperiode i Norge inntraff rundt 1850.
Klimahukommelsen* er maks halvannet år hos de fleste. Hos en moderne bonde kanskje en måned lenger.
_____

Norge rammet av klimareligiøs psykose

Ingen kommentarer: