fredag 22. februar 2013

Dyrets syvende hode

År 800: 1. juledag, pave Leo III kroner frankerkongen Karl den store.
Da paven satte kronen på Karl den stores hode ropte mengden "Basileus", som var den greske monarktittel brukt ved østromerske kroningsseremonier.
Det ropet som hilste Karl den store i Peters Basilica* som romersk keiser, er beskrevet som det nyfødte Europas første skrik.

*Peters Basilica ble senere revet for å gi plass til den større Peterskirken. En rød porfyrstein inne i Peterskirken markerer stedet der Karl den store ble kronet.

Kroningen av Karl den store markerer inngangen til et kjemperike (forbund) i en unionsmodell kretsende i aksiom om keiseren bosatt i den tyske byen Aachen. 
Historikere regner som oftest det tysk-romerske keiserriket fra Otto den stores kroning i år 962, men opprinnelsen til forbundet kan tydelig spores til det karolinske riket under Karl den store.
For denne fortolker er det riktig å regne det syvende hodes periode fra år 800 og kroningen av Karl den store, da grunnlaget for Det hellige tysk-romerske rike ble lagt.
Tilføyelsen "hellig" ble vanlig fra og med år 1157, under Fredrik 1 Barbarossa, da riket blir kalt "Det hellige romerske rike av den tyske nasjon" (Heiliges Römisches Reich deutscher Nation).

Det hellige tysk-romerske rike omfattet en rekke sentral og østeuropeiske stater i et forbund, en handels og forsvarsallianse. De land og områder som etterhvert ble regnet til keiserriket var størstedelen av dagens Tyskland, Østerriket, Bøhmen (dagens Tsjekkia), deler av Nederland, deler av Frankrike, deler av Polen, deler av Kroatia, deler av Nord-Italia, samt Liechtenstein, Slovenia, Belgia og Luxemburg.

Den siste av keiserne i Det hellige tysk-romerske rike, Frans II, abdiserer i 1806, under Napoleonskrigene, og riket blir oppløst av Napoleon.
Frans II var habsburger og hadde i 1804 latt seg utrope som arvekeiser av Østerriket,
som Frans I. 

Det hellige tysk-romerske rike hadde eksistert i vel 1000 år da det ble oppløst.

Dette spesifikke rike er utvilsomt dyrets syvende hode i sin første fase.

Den tyske industrielle revolusjon
Andre fase er under den tyske industrielle revolusjon (fra ca.1830) som var konsentrert om gruvedrift, tungindustri samt jernbane utbygging. Mens den britiske industrielle revolusjon i hovedsak var knyttet til tekstilindustri. 

Denne andre fase er presentert i Daniel-profetiene (Dan 7:7) som et dyr med store «tenner av jern» (= redskaper av jern = maskiner av jern = den industrielle revolusjon).
I løpet av denne fasen samler Otto von Bismarck (1815-1898) Tyskland til ett rike og blir Tysklands første kansler. 
Bismarck ble kalt "Jernkansleren".

Det fjerde dyr hos Daniel 7:7 symboliserer det samme rike som det syvende hode i åpenbaringen kapittel 13.

En vanlig feil hos de fleste fortolkere, er når det blir fremstilt som om det fjerde dyr hos Daniel kapittel 7 er romerriket, og at samtlige av dyrets syv hoder i åpenbaringen 13 er utstyrt med horn. Men det er kun det syvende hode som har horn, dvs. samtlige ti horn vokser ut fra det syvende hode. Noe som går klart frem av Daniels beskrivelse av det fjerde dyr: Det var annerledes enn alle de dyrene som var før det, og det hadde ti horn. 

Imidlertid, det fjerde rike som beskrives i Daniel kapittel 2, der Daniel tyder Nebudkanesars drøm, omhandler utvilsomt romerriket.

Endetidens ti verdensunioner
De ti horn (makter) er FN og endetidens ti verdensunioner, EU - AU - Den Russiske Føderasjon (Eurasiske Union), Den Arabiske Liga, ASEAN* og den kommende Øst-Asiatiske Union osv., eller lignende.
Altså en endelig seksjonering av verden i ti større "kakebiter".
Dette kompulsive "sammenslåingsfenomen" er symptomatisk for vår tid - med sammenslåinger av kommuner, fylker og nasjoner i stadig større enheter.

*ASEAN, Association of Southeast Asian Nations, grunnlalagt 1967 er en sammenslutning av sydøstasiatiske stater: Fililppinene, Malaysia, Indonesia, Singapore og Thailand. 


FN, fremprovosert av Hitler ved 2. verdenskrig
FNs forløper Folkeforbundet ble fremprovosert av Tyskland ved den første verdenskrig. FN er fremprovosert av Hitler ved 2. verdenskrig.

FN har to vesentlige oppgaver, den første var å fremme resolusjon 181 som førte til opprettelsen av staten Israel i vår tid. 

FNs andre vesentlige oppgave vil bli å fungere som portal til verdensmakt for Antikrist ved hans annet komme. Dette siste er uttalt i det sosialdemokratiske mål: En ny økonomisk verdensorden under ledelse av FN.

Den sosialdemokratiske rollemodell er med andre ord et av Djevelens viktigste redskap henimot denne maktovertagelse.


Trippelalliansen, de tre horn
De tre horn som ble rykket opp er nevnt hos Daniel 7:8
Den tredje fase i dyrets syvende hode er den såkalte "trippelalliansen".
Trippelalliansen av 1879 besto av Tyskland, dobbeltmonarkiet Østerriket & Ungarn og  Italia som sluttet seg til i 1882 (20. mai). 
Utvilsomt verdenshistoriens mest kjente trippelallianse.

Trippelalliansen faller ved at Italia under den første verdenskrig (1915) dolker sin tidligere forbundsfelle i ryggen etter å ha blitt lovet tysk territorium i krigsbytte av de allierte. Italia støtter deretter den såkalte trippelententen, Storbritannia, Frankrike og Russland.
Tyskland og Østerrike & Ungarn taper krigen i 1918.
Italia hadde erklært seg nøytralt ved krigsutbrudde i 1914. 
Etter at Italia gikk i allianse med trippelenteneten i 1915 ble alliansen mellom Tyskland og Østerriket & Ungarn omdøpt til "Sentralmakten".

Fjerde fase av dyrets syvende hode, Tyskland, er Weimar-republikken i kjølvannet av kapitulasjonen og trippelalliansens fall (de tre horn som ble vippet til side, Daniel 7:8). Weimar-republikken var spesielt økonomisk og innenrikspolitisk svak.

Den profeterte Taleren
I det økonomisk dødelig sårede Tyskland - opp av den svake Weimar-republikken - og etter at trippelalliansen er vippet til side - vokser et lite horn som taler store og spottende ord. 
Dette er Antikrist i sitt første komme, Adolf Hitler, verdenshistoriens mest kjente politiske taler. 
Hitler er den det ifølge åpenbaringen 13:7 var gitt å seire over de hellige (= jødene, Holocaust).

«Den femte fase» for det syvende hode er det spesifikke riket direkte underlagt Antikrist - Det tredje rike, et demokratisk valgt styresett. Det tredje rike fikk en 12-årig herskertid: 1933-1945.
___________

Paulus' tidslinje, hovedpunkter

Endetiden, teknologisk posisjonering


Goebbels, "Bukken fra Babelsberg"


Wannseekonferansens Martin Luther


Daniel 7:7 og åpenbaringen 13:1


Johannes på Patmos


Vekter, hvor langt på natt? Jes 21:11