fredag 10. februar 2023

Du har dobbelt statsborgerskap, du som er i Jesus Kristus

Så kom han og forkynte det gode budskap om fred, for dere som var langt borte (hedningene), og for dem som var nær (jødene). Gjennom ham har vi begge i én Ånd adgang til Faderen. Altså er dere ikke lenger fremmede og utlendinger, men dere er de helliges medborgere og tilhører Guds familie. Efes 2, 17-19

Det kan vanskelig tenkes noe verre i denne verden enn å være statsløs, å ikke ha noe hjemland. Er det en folkegruppe som har erfart det til de grader så er det jødene som har levd i diasporaen (utlendighet) i to tusen år fram til de endelig fikk tilbake sitt hjemland i 1948, og med det borgerrett i eget land.

Men Bibelen taler om en annen borgerrett, i tillegg til den en måtte ha her i verden, en borgerrett i Guds rike, det som er evig. En borgerrett en er kjøpt til med renselsen i Jesu blod. En borgerrett en allerede eier her i tiden, som skrevet står: dere er de helliges medborgere og tilhører Guds familie. 

En har inntrykk av at de fleste i Vesten i dag oppfatter livet som kroppen; så lenge kroppen er intakt er vi i live, når kroppen dør, dør vi, "men kanskje er det noe etterpå"? 

Mennesket er mer enn kropp, mennesket er ånd, sjel og legeme/kropp. Kroppen er et redskap som vi opererer i. Den kropp vi har her i tiden har datostempel, heldigvis, får en si, når en ser hvor skrøpelig kroppen blir med alderen. 

Her inntrer en stor forskjell; alle kristne er lovet en ny kropp, i Bibelen omtalt som et herlighetslegeme, altså en kropp så fantastisk at vi knapt kan forestille oss den, en kropp beregnet på å skulle vare i all evighet. Som i hardhet er som diamant mot såpeskum. Som går rett gjennom vegger i denne verden, slik Jesus gjorde etter oppstandelsen. 

Den som forkaster Jesu frelsesgjerning blir stående urenset på dommens dag, en stakkars sjel som skuer inn i fortapelsens mørke.

For den som har takket ja til Guds gjerning sier Ordet at de regnes som de helliges medborgere og tilhører Guds familie. 

Dette er så stort at det knapt kan fattes? At vi som føler oss så uverdige og fulle av skitne avkroker, ved troen på Jesus Kristus er regnet som hellige medborgere i Guds rike? 

Men som skrevet står: Det som Gud har renset, skal ikke du kalle urent!

Når Kristus, vårt liv, åpenbares

Husk at du som en gjenfødt kristen ikke står for Gud ved ditt liv, men ved Jesu liv. Tror du det holder i dommen? 

__________

Når ble Jesus korsfestet på Golgata?
Dyrets tall, tabeller
Hosianna eller korsfest!
Chipping av ansatte ved Epicenter i Stockholm

Ingen kommentarer: