onsdag 16. mai 2018

Bråk da USA bestemte å flyttt ambassaden til Jerusalem

Det ble som ventet bråk da USA bestemte å flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, Israels udelelige hovedstad. 
Åpningen av ambassaden skjedde på datoen 14. mai, i forbindelse med markeringen av 70 år siden staten Israel ble opprettet på bakgrunn av Folkeforbundets anerkjennelse av Balfourerklæringen. Altså basert på en rettskraftig irreversibel folkerett 23 år før FN idet hele tatt fantes. (Landet Israel er selvsagt mye eldre). 

Staten Israel ble opprettet i 1948, 
fem år etter opprettelsen av den palestinske staten Libanon (1943), 
to år etter opprettelsen av den palestinske staten Syria (1946), 
to år etter opprettelsen av den palestinske staten Jordan (1946).

Flere hundre ble til flere tusen på Dagsrevyen
Noen dager før ambassadeåpningen informerte Dagsrevyen at flere tusen var samlet i protest ved grensen mot Israel, da setter vi over til vår reporter på stedet: "Ja, her ved gjerdet mot Israel er flere hundre samlet..."

De fleste kastet stein, bare noen få kastet håndgranater...
Ved den Israelske grensen ble det en sammenstimling av Syria arabere* som protesterte mot den amerikanske ambassadeåpningen og staten Israels eksistens. 
For å få en kulisse med dramatisk effekt brant de bildekk. 
Nyhetsbyråene meldte at de fleste av de fredelige demonstrantene fra Gaza kastet stein, bare noen få kastet håndgranater... 

Pussig at det var så få begravelser i etterkant
For å forhindre at grensegjerdet mot Israel skulle bryte helt sammen ble det skutt med tåregass og av og til skarpt mot de Syria arabiske demonstrantene. Terrororganisasjonen Hamas, kjent for å kaste unge Gaza innbyggere de ikke liker ut fra høye tak, påsto at flere tusen var blitt skadet og flere titalls drept. Litt pussig at det var så få begravelser i etterkant - tatt i betraktning det høye dødstallet, 62, hvorav 50, ifølge Hamas, var Hamasmedlemmer. 

Norsk eks-statsminister truet Israel med at "dette vil ikke verden finne seg i" 
Det vil komme en situasjon der verden ikke lenger finner seg i dette, sier eks-statsministeren til den småbrune Dagsavisen. 

Skjuler sitt jødehat bak betegnelsen "Israelskepsis"
Store deler av verden og mediene hater jødene og vil dem til livs enten de heter Rotschild, Rockefeller, Bob Dylan, Scarlett Johansson eller Joel og Ethan Coen, men det vil ikke gå like enkelt som forrige gang (ved Holocaust) takket være staten Israel, en safe haven for alle jøder.  

I åpenbaringen kapittel 20 kan en lese om hvordan det kommer til å gå den dagen hele verden samler seg til krig mot Israel, for den dagen er profetert:

7 Og når de tusen år er til ende, skal Satan løses fra sitt fengsel. 
8 Og han skal gå ut og forføre folkeslagene ved jordens fire hjørner, Gog og Magog, for å samle dem til strid. Og tallet på dem er som havets sand.
9 Og de dro opp over den vide jord og omringet de helliges leir og den elskede byen. Men ild falt ned fra himmelen og fortærte dem.  
10 Og djevelen som forførte dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel, hvor også dyret og den falske profeten var. Og de skal pines dag og natt i all evighet. 

*Syria arabere blir ofte kalt palestinere i verdenspressen. 
Det var egypteren Yasir Arafat som etter det arabiske nederlaget mot Israel i 1967 begynte å kalle Syria araberne i Judea og Samaria for palestinere, til tross for at de i en årrekke hadde hevdet at det var jødene som var palestinere, de selv var Syria arabere presiserte de. Og det bør en respektere.
Betegnelsen "Syria Palestina", ble tatt i bruk av keiser Hadrian rundt år 134 e.Kr..
____________________________

Ingen kommentarer: