søndag 21. april 2019

Breene på Grønland større nå enn for 90 år siden

Jakobsbreen på Grønland vokser

En studie offentliggjort 2019 viser at Jakobsbreen på Grønland vokser, blant annet som følge av at sommeren 2018 var svært kald på Grønland og i Arktis. Island hadde 2018 den kaldeste sommeren på 100 år. 
Også i 2017 vokste Jakobsbreen.

Dette skremmer forskerne!

Meldingen om at Jakobsbreen - verdens største isbre - faktisk vokser, førte til en massiv offensiv med løgnoverskrifter i klimareligiøse medier: 
«Forskerne er overrasket over hvor raskt isen på Grønland smelter!». 
«Isen på Grønland smelter raskere enn noensinne!» 
«Studie viser skremmende rask smelting av Grønlandsisen!»
«Dette skremmer forskerne!» 
«Forskerne har aldri sett noe som dette før!»

Breene på Grønland er faktisk større nå en for 90 år siden

I 1932 og 1933 dro dansken Knud Rasmussen* på ekspedisjon til Grønland.
Rasmussen hadde med seg et Heinkel MKII sjøfly, og tok svært detaljerte 3D bilder av kysten fra Scoresbysund i nord til Kapp Farvel i sør.

Fotomaterialet fra denne omfattende ekspedisjon ble arkivert bort inntil for kort tid siden da forskerne Anders Bjørk og Kurt H. Kjær ved Universitetet i København fikk høre om bildene.
De skjønte straks at flyfotoene var en skatt hvor forskerne kunne studere 132 brearmer langs en 600 kilometer lang strekning, i detalj, på tredimensjonale bilder.

I tillegg til Rasmussens bilder fra 30-tallet, benyttet de flyfoto amerikanerne tok under krigen, spionfoto fra 60-tallet, bilder tatt på 70- og 80-tallet, og satellittbilder fra de siste ti-årene.

– Det lykkes oss å få et overblikk over hvordan breene har utviklet seg over en periode på 80 år, forteller Bjørk. Bildene viser at breene var mindre på 20- og 30-tallet enn nå.


Nei, det er visst ingen god nyhet at isen på Grønland ikke smelter likevel
Opplysningen om at isen på Grønland ikke smelter, men tvert imot legger på seg er ikke godt nytt for kvasiforskere som tjener enormt med penger på klimaskremsler.

Den konstante bløffen om Grønlandsisen minner om skremslene presentert på FNs klimapanels konferanse i 2007, som sa at Himalayaisbreene skulle være smeltet bort i år 2035.
I dag - som 2035 nærmer seg - beklager klimapanelet denne «skremselen», samtidig som de servere hundre nye.

Penser seg inn mot ungdommen som er lett å manipulere
Klimapanelet penser seg inn mot ungdommen som i dag er svært lett å manipulere siden den ikke er oppøvd i kritisk tenkning og tror alt de hører og leser i media. 
At en forsker kan være en regelrett bløffmaker som tilpasser sin «forskning» etter hva som er mest lønnsomt for egen konto, er noe dagens ungdom ikke kan få seg til å tro. 

Artikkel fra 1922 forstyrrer skrønen om menneskeskapte klimaendringer

Nyhetsmedia er overhodet ikke interessert i sannheter som at isen på Grønland er betydelig mer stabil enn det forskere for kort tid siden antok. Eller at Grønlandsisen i våre dager er betydelig større enn på 1930-tallet. 
Eller at Polhavet var omtrent isfritt rundt 1922: En artikkel publisert i Bergen i 1922 har vakt oppmerksomhet: Fiskere melder at de knapt har sett is så langt nord som 81 grader og 29 minutter, rapporten nevnte blant annet kjente isbreer som var forsvunnet. 
Rapporten ble offentliggjort 2. november 1922 i Washington Post, side 2.

*Knud Rasmussen ble født 1879 i Iiussat (Jakobshavn) på Grønland. Han døde i desember 1933. Knud Rasmussen var sønn av misjonæren Christian Rasmussen. 
___________

Ingen kommentarer: