torsdag 13. april 2023

Israelvennen Nikki Haley stiller som presidentkandidat

Den modige republikanske politikeren Nikki Haley (f. 20-1-1972) blir Donald Trumps største utfordrer til det republikanske partiets presidentkandidat. 

Dersom Haley vinner valget i 2024 (hun vil være svært utsatt for attentat), regner denne fortolker det som sannsynlig at hun kommer til å benåde Trump og sette en sluttstrek for den enorme mengden tiltaler mot Trump etter at han flyttet den amerikanske ambassaden til Jerusalem, og med det anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Det likte djevelen dårlig. Djevelen behersker som kjent mediene i svært stor grad.

At Joe Biden også stiller gjør det problematisk for det demokratiske partiet som vil se seg tvunget til å støtte den sittende presidents kandidatur. Denne gang blir det dessuten en normal hard presidentvalgkamp med et intenst program for kandidatene. En kan vanskelig se for seg Biden holde flere timer lange massemøter uten innlagte pauser for en liten lur.

Det mest bekymringsfulle for de som ikke har rent mel i posen er at valgreglene i USA er endret siden sist, de som stemmer i 2024 må legitimere seg, slik som i Norge og andre land. Det er ikke lenger mulig for en amerikaner å stemme via post utallige ganger på samme kandidat. 

Biden fikk som kjent 14 millioner flere stemmer enn det Obama fikk på sitt mest populære, og det uten å holde en regulær valgkamp. Selv enkelte demokrater har uttalt skepsis til dette deliriske valgresultatet.

Det går nok ikke neste gang. 

Som Hitler sa: Rottefangeren fra Hamelns triks virker bare én gang.

______________

Ingen kommentarer: