torsdag 27. juli 2017

Jødehat i sukkerspinn



Med økt hyppighet leser en i avisene om såkalte enkelt kristne eller kristne organisasjoner som skvettmarkerer sin avstandstaken fra Israel. 



Korsvei, ikke lenger en kristen organisasjon
Nylig intervjuet avisen Dagen noen unge klimareligiøse mennesker fra Korsvei-bevegelsen. 
Noen heier på palestinerne, mens andre var foreløpig bare "på gli i Israel-spørsmålet". De vektlegger å "kunne si fra når de (altså Israel) må oppføre seg", kunne en lese. 
En blid veteran på Korsvei (han var avbildet) sa rett ut at man bør støtte palestinerne, men det var ikke derfor han stemte på Miljøpartiet De Grønne (?) Hm... interessant. 
Kanskje Miljøpartiet De Grønnes valør er mer småbrun enn salatgrønn? 
Her er det tydeligvis noe som har syklet en forbi. 
Nå må det innrømmes at en ikke vet stort om organisasjonen Korsvei, men utfra intervjuene i Dagen kom det tydelig fram at dette ikke lenger er en kristen organisasjon, men en organisasjon som retter sine forhåpninger til presteskapet i FNs klimapanel. 
FN er forøvrig heller ikke så glad i jødene.

KFUK-KFUM
Men over til en annen organisasjon, KFUK-KFUM, en organisasjon som i Norge har sin primære kirkelige og teologiske forankring i "Den Liksom Kristne Norske Kirke", en kirke hvor som kjent en rekke prester og sågar enkelte biskoper til tider fremstår som hvitglødende i sitt jødehat, og har satt av en hel uke hver høst til å forbanne Israel fra prekestolen.
Ikke å undres at en leder i KFUK-KFUM, med denne kirkelige tilknytning står fram under overskriften: "Boikotter landet han elsker". 
Ja, hvorledes skal dette enkle menneske kunne annerledes?
_______________________________________________

Den profeterte munnen som talte

Jesus forutsier tempelets ødeleggelse

Feil forståelse av Joh 14:29




onsdag 26. juli 2017

Ønsker chipping av katter i Norge

Det er forlengst lovbestemt at alle hunder i EU (også i Norge) skal være ID merket med en implantert chip
Nå fremmes det forslag fra veterinærene at også katter av praktiske hensyn bør merkes med dyrets merke. Også stadig flere mennesker lar seg implantere med denne hunde/katte-chipen. 
I Sverige er allerede flere tusen mennesker chippet, de fleste av disse er tilknyttet Epicenter i Stockholm. Og Danmark følger etter. Og snart Norge, selvsagt. Det kan virke som om Norden er i tet på dette området. 
Men eksplosivt blir det ikke før bl.a. flyselskaper over hele verden forlanger at passasjerene er chipmerket av "sikkerhetshensyn". 

I åpenbaringsboken er denne ID-chip omtalt som "dyrets merke". Denne ID-chip representerer djevelens fysiske segl som han implanterer i det han hele tiden har hevdet som sin eiendom. 
Her er veterinærenes argumenter: 
Sommeren er høysesong for forlatte og bortkomne dyr. Katter på avveie skaper store problemer for veterinærer og Dyrebeskyttelsen Norge. Nå krever de, sammen med Norsk Huskattforening og NOAH, at det tas grep for å takle problemet.
– Lovpålagt ID-merking er noe vi anbefaler myndighetene på det sterkeste å innføre. Det er helt essensielt. Dersom dyrene er merket kan vi umiddelbart finne fram til eieren og sikre at de blir gjenforent med dyret, sier Torill Moseng, president i Den Norske Veterinærforeningen.
– Det er klart det er fortvilende for veterinærer å ikke finne eieren og potensielt måtte avlive skadde dyr som kunne blitt reddet, men man har ikke som privatpraktiserende veterinær mulighet til å ta vare på alle katter mens man venter på at en eventuell eier skal dukke opp, fortsetter Moseng.
– Frivillighet holder ikke når det kommer til ID-merking, vi trenger et påbud, mener Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH.
I skrivende stund er det etterlyst 1.397 katter, mens 702 katter er funnet uten at eieren har meldt seg, viser tall fra nettsiden Dyrebar.no, som spesialiserer seg på savnede dyr.

– God, men liten effekt

Mattilsynet mener på sin side at ID-merking av katter bør være frivillig.

– Et påbud innebærer høye kostnader, mye administrasjon og er nærmest umulig å følge opp med tilsyn. Vi ønsker å bruke ressursene våre på andre tiltak som er mer rettet mot dyrevelferd, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.
I 2009 var et forslag om lovpålagt ID-merking av katter ute på høring. Forslaget fikk positive tilbakemeldinger, men etter anbefaling fra Mattilsynet besluttet Landbruks- og matdepartementet ikke å innføre forskriften. Jahr kan ikke se at Mattilsynet den gang gjorde et kostnadsanslag av hva et eventuelt påbud ville kostet.
– ID-merking er et godt tiltak, men vil ikke alene ha stor effekt på antallet hjemløse katter, skrev Mattilsynet i sin anbefaling til Landbruks- og matdepartementet den gang.
– Det er vi selvfølgelig dypt uenige i, sier Moseng i Veterinærforeningen.
________

lørdag 15. juli 2017

Feil om den 70'de åruke hos Daniel

Bortrykkelsen før den store trengsel, det at menigheten skal slippe å oppleve den store trengsel, er en forkynnelse som i særlig grad er utbredt i pinsemenigheten og karismatiske menigheter, men som en også kan høre i enkelte Lutherske sammenhenger.

En begrunnelse er at menigheten skal være det som holder igjen for Antikrists framtreden, at han ikke kan stå fram før menigheten er helt eller delvis bortrykket.

Disse har selvsagt ikke fått med seg at den profeterte Antikrist allerede har stått fram i sin første personifisering, og har - som profetert i Johannes Åpenbaring 13:7 og Daniel 7:21 - seiret over de hellige (dvs. jødene) ved Holocaust.
Daniel fikk syner vedrørende sitt folk (jødefolket) i endens tid. Dan 10:14.


.. kastet bort mye tid på feil fortolkninger

Menighetene har kastet bort ufattelig mye tid på feil fortolkninger, blant annet av Daniels syttiende åruke. 
Årsaken ligger til dels i bibelutgivelsenes slurvete tidstabell, en tidstabell som hevder at korsfestelsen av Jesus på Golgata fant sted påsken år 30, og ikke i år 34 som er det riktige året. For øvrig samme år som Danielprofetiene om de sytti åruker ebber ut.

Trår vannet og forsøker å «rette opp skriften»

I og med en forkynnelse med utgangspunkt i en feil trår de vannet og forsøker å «rette opp skriften» ved forskjellige påfunn, som det å separere den syttiende åruke - eller halvparten av den - fra de øvrige 69 (omtalt som en profetisk parentes), og plassere den helt inn i endetiden. 
Samt hevder at bortrykkelsen av menigheten skal skje før den store trengsel o.s.v..

Men Bibelen sier noe annet: Dette er de som kommer ut av den store trengsel, de har vasket sine kapper og gjort dem hvite i Lammets blod. 

Åpenbaringen 7, 14
(Altså har disse vært i den store trengsel, en kan ikke komme ut av noe en ikke har vært i)

På grunn av at mange på dette punkt har vist liten vilje til å gjøre som bibelen anbefaler, å granske skriftene for å se om det som forkynnes stemmer, har en rekke fortolkere kunnet boltre seg med sine mer eller mindre fantasifulle innfall overfor en nærmest naivisert menighet - og det tilsynelatende uten det minste lille kremt fra salen.  


Profetien om de sytti uker, 
Dan 9:24-27NB 07:

Sytti uker er tilmålt ditt folk og din hellige stad til å innelukke frafallet og til å forsegle synder og til å dekke over misgjerning og til å føre fram en evig rettferdighet og til å besegle syn og profet og til å salve et Aller-helligste.
 
Du skal vite og forstå: Fra den tid et ord går ut om å gjenreise og bygge Jerusalem, inntil en Salvet, en Fyrste, står fram, skal det gå sju uker og sekstito uker. Det skal igjen settes i stand og oppbygges med gater og vollgraver, men under tidenes trengsel. 

Etter de sekstito ukene skal Den Salvede utryddes og intet ha. 
Byen og helligdommen skal bli ødelagt av folket til en fyrste som kommer – og slutten på det er oversvømmelse. 

Og inntil enden er det krig, ødeleggelse er fast besluttet. Han skal stadfeste en pakt med mange for én uke. 
Midt i uken skal han bringe matoffer og slaktoffer til å opphøre. 
På styggedommens vinger skal ødeleggeren komme, og det inntil tilintetgjørelse og fast besluttet straffedom strømmer ned over den som volder ødeleggelsen. 

Kommentar: Her er flere profetier vevd i hverandre, men dette er det vesentligste og som hører direkte sammen med Jesu soningsdød på Golgata: «Midt i uken» sikter til Jesu dåp hos Johannes i Jordan høsten år 30 (midt i den syttiende åruke), da Johannes utpeker Jesus som det lam som bærer all verdens synd. Fra da av var det ikke noen synd som kunne legges på noe annet offer - selv om dette offer indirekte viser til Golgata. 

Derfor ble ofringene i templet fra og med år 30 uten kraft, noe som bekreftes i den Babylonske Talmuds beskrivelse av den store forsoningsdagen i år 30.

Fortolkeren: At matoffer og slaktoffer opphører vil si: Har ikke lenger noen gyldighet for Gud, i og med at all verdens synd er direkte lagt på Jesus. 


Sakset fra Store Norske Leksikon

Månedenes nummer og helligdagenes plassering beregnes av jødene fra den første dagen i vårmåneden nisan.
Antall år (fra skapelsen) regnes fra jødisk nyttår, rosh ha-shana, som faller på den første og andre tishrei, den syvende måneden i året.
(I Det gamle Israel ble kongenes regjeringstid regnet fra måneden nisan).

____________________

"Hvem er han? Både vind og sjø adlyder ham!"