torsdag 27. juli 2017

Jødehat i sukkerspinn



Med økt hyppighet leser en i avisene om såkalte enkelt kristne eller kristne organisasjoner som skvettmarkerer sin avstandstaken fra Israel. 



Korsvei, ikke lenger en kristen organisasjon
Nylig intervjuet avisen Dagen noen unge klimareligiøse mennesker fra Korsvei-bevegelsen. 
Noen heier på palestinerne, mens andre var foreløpig bare "på gli i Israel-spørsmålet". De vektlegger å "kunne si fra når de (altså Israel) må oppføre seg", kunne en lese. 
En blid veteran på Korsvei (han var avbildet) sa rett ut at man bør støtte palestinerne, men det var ikke derfor han stemte på Miljøpartiet De Grønne (?) Hm... interessant. 
Kanskje Miljøpartiet De Grønnes valør er mer småbrun enn salatgrønn? 
Her er det tydeligvis noe som har syklet en forbi. 
Nå må det innrømmes at en ikke vet stort om organisasjonen Korsvei, men utfra intervjuene i Dagen kom det tydelig fram at dette ikke lenger er en kristen organisasjon, men en organisasjon som retter sine forhåpninger til presteskapet i FNs klimapanel. 
FN er forøvrig heller ikke så glad i jødene.

KFUK-KFUM
Men over til en annen organisasjon, KFUK-KFUM, en organisasjon som i Norge har sin primære kirkelige og teologiske forankring i "Den Liksom Kristne Norske Kirke", en kirke hvor som kjent en rekke prester og sågar enkelte biskoper til tider fremstår som hvitglødende i sitt jødehat, og har satt av en hel uke hver høst til å forbanne Israel fra prekestolen.
Ikke å undres at en leder i KFUK-KFUM, med denne kirkelige tilknytning står fram under overskriften: "Boikotter landet han elsker". 
Ja, hvorledes skal dette enkle menneske kunne annerledes?
_______________________________________________

Den profeterte munnen som talte

Jesus forutsier tempelets ødeleggelse

Feil forståelse av Joh 14:29