fredag 19. januar 2024

Sosialistene Vidkun Quisling og Eugène Olaussen

Dyret (systemet) i begynnelsen av Johannes Åpenbaring kapittel 13 er beskrevet med kropp som en leopard, altså er det en mester i kamuflasje.

Det er et snedig triks av venstresidens historikere å plassere antikapitalister og sosialister som Hitler, Goebbels og Quisling på høyresiden i politikken.

Overskrift i Nasjonal Samlings avis Arbeideren oktober 1937: Med Quisling skal sosialismen seire !

Vidkun Quisling innførte i 1942 feiring av Første Mai som arbeidernes dag og betalt fridag etter Hitlers eksempel, og la ikke skjul på at han i likhet med Hitler og Goebbels var sosialist og antidemokrat. Goebbels ga i 1929 ut boken: Hvorfor Vi Er Sosialister.

Quisling beundret tidlig det kommunistiske regimet i Russland, og holdt i 1919 foredrag der han uttrykte bekymring for at jøder ville få uheldig innflytelse i det revolusjonære Russland. 

Mange ledende marxister i Europa fant veien til de forskjellige nasjonalsosialistiske partier, det var ikke noe stort sprang.

Jødehatet forener venstresiden

Fellesnevneren og det som forener venstresiden er og blir jødehatet, i dag kamuflert som anti-sionisme og "Israelskepsis". 

Høyresiden derimot er ikke som venstresiden drevet av ideologi, men har fokus på  praktiske ting: næringsvirksomhet, forsvar, skolevesen, trosfrihet og pressefrihet og ikke minst demokrati, siden demokrati alltid er bra for business.

Quisling-beundreren Eugène Olaussen

En av de mest glødende sosialister tilknyttet Vidkun Quislings parti, Nasjonal Samling, var Ansgar Eugène Olaussen (født i Tønsberg 27. desember 1887, død 22. januar 1962). Han søkte om medlemskap i NS, men ble ikke godtatt på grunn av sin svakhet for alkohol. (Quisling var som Hitler opptatt av avhold). Men Olaussen ble mye benyttet som skribent og skrev hyppig i partiets publikasjoner. 

Olaussens politiske løpebane før han ble tilknyttet Vidkun Quisling, var som medlem i Arbeiderpartiet, Norges Kommunistiske parti og en tid i Høyre, noe som kan tale for en periode med politisk forvirring.

Det er særlig interessant er at han var redaktør av det sosialdemokratiske forbundets avis Klassekampen fra 1911 til 1921. 

I 1920-årene var han stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og fra 1923 redaktør for det sosialistiske tidsskriftet Proletaren.  Han kjente godt Leo Trotskij og hadde en omfattende korrespondanse med personer som: Lenin, Bukharin, Nansen, Albert Schweitzer, Rosa Luxemburg, Sigrid Undset, Johan Falkberget. For nasjonal samling var han utvilsomt en svært viktig person med sitt enorme kontaktnett, og han må utvilsomt ha hatt et vinnende vesen.

Olaussen hadde vært medlem av ledelsen i Norges sosialdemokratiske ungdomsforbund fra 1907. Forbundet skiftet i 1921 navn til Norges Kommunistiske Ungdomsforbund og utga avisen Klassekampen som Olaussen som nevnt var redaktør for i ti år fram til 1921. 

Fra1923 ble Klassekampen avisen til Norges Kommunistiske parti. Avisen ble lagt ned i 1940, men en parallell dukket opp i 1969; dagens anti-Israelske Klassekampen.

Sosialisten Eugène Olaussen ble i 1947 dømt for landssvik og døde i 1962. Etter dommen beholdt han mange av sine kontakter fra mellomkrigstiden.

I 1945 ferdigstilte han sin selvbiografi: Fra Kreml til Youngstorget. Utgivelsen ble stoppet i forbindelse med kapitulasjonen. 

Det vites ikke om Olaussens selvbiografi er utgitt i nyere tid, eller om manus er tilgjengelig noe sted. 

_______________

Profetiene: Fremveksten av den sosialdemokratiske rollemodell

Den kommende krigen mot menigheten

Antikrist skal stå frem personifisert to ganger

Ingen kommentarer: