lørdag 28. oktober 2023

Norge, Israels fiende

Under den grusomme massakren, utført av Gazas folkevalgte myndigheter, ble over et tusen Israelere mishandlet og drept på bestialsk vis, hele familier utslettet. Dette til tross varte og rakk det før Arbeiderpartiet nærmest ble presset til å kalle Hamas en terrororganisasjon.

Norge leder giverlandgruppen for "Palestina" (etablert 1993 ) og er indirekte en av Hamas' viktigste økonomiske partnere.

Det er utvilsomt et nært vennskapet mellom Norge og Hamas som mottar enorme beløp fra Norge via FNs mest profilerte jødehaterorganisasjon, UNRWA. Det ble fort kjent at UNRWA medarbeidere på Gaza feiret massakren på babyer og voksne jøder 7. oktober. Antageligvis en feiring norske jødehaterpartier har full forståelse for, nederst i den trykksverte-mørke hjerterota deres. 

FN har kommet med nok en resolusjon mot sin hovedfiende, Israel.  Resolusjonen nevner selvsagt ikke 7. oktober massakren i Israel. 

Norge - som eneste nordiske land - stemte for den sataniske resolusjonen. Utenriksminister Espen Barth Eide uttrykker - i gammel arbeiderpartiånd - glede over at resolusjonen mot Israel er vedtatt. Hadde han hatt hale ville han veltet bord med logring.

En kan saktens lure på hva Israel har gjort Norge, som seiler opp som det mest antiisraelske land i Europa.

Slik Arbeiderpartiet fremstår, blant annet ved ukritisk å gjengi Hamas-propaganda om antall drepte barn på Gaza, gjør at Arbeiderpartiet langt på vei fremstår som en støttespiller for Hamas. 

Israel gjorde det straks klart at de ikke vil respektere resolusjonen: Vi avviser FN- forsamlingens avskyelige bønn om våpenhvile, skriver Israels utenriksminister Eli Cohen.

Resolusjonen nevner ikke massakren i Israel eller at Gaza har tatt over 200 israelske gisler. Myndighetene på Gaza visste utmerket godt at Israel ville angripe både av hevn og for å få gislene fri, og er derfor selv ansvarlig for alle liv som måtte gå tapt på Gaza i den forbindelse. Israel er i sin fulle rett.

Resolusjonen ble fremmet etter en skisse fra Israels fiende: Jordan. Resolusjonen vil at Israels angrep mot Gaza skal opphøre og at gisseltakerne må få inn forsyninger som mat, medisiner, og drivstoff. 

Gazas folkevalgte myndigheter som sto bak massakren på 1400 jødiske barn, unge og voksne 7. oktober, oppfordrer verdenssamfunnet til umiddelbar handling for å stanse Israels militære forsøk på å få løslatt gislene: Vi oppfordrer arabiske og muslimske land og verdenssamfunnet til å utvise ansvarlighet og handle umiddelbart for å stanse kriminelle handlinger og rekker med massakrer mot vårt folk.

Land som stemte imot den Israelfiendtlige FN-resolusjonen: 

USA, Østerrike, Kroatia, Tsjekkia, Fiji, Guatemala, Ungarn, Israel, Marshalløyene, Mikronesia, Papa Ny Guinea. Paraguay og Toga. 

Disse avsto fra å stemme (noen kan være utelatt)

Finland, Danmark, Sverige, Island, Estland, Etiopia, Irak, Japan, Haiti, Burkina Faso, Burundi, Kiribati, Latvia, Tyskland, Italia, Bulgaria, Hellas, Kambodsja, Kamerun, Canada, Kypros, Georgia, Litauen, Monaco, Nederland, Nord-Makedonia, Palau, Panama, Filippinene, Polen, Syd Korea, Moldova, Romania, San Marino, Albania, India, Storbritannia, Tuvalu, Ukraina, Uruguay, Venezuela og Zambia.

Norge stemte for sammen med 120 land, blant andre Kina, Nord-Korea, Iran, Tyrkia og Afghanistan.

Et historisk øyeblikk for Arbeiderpartiet: Etter krigen da De hvite bussene skulle hente norske fanger i tyske konsentrasjonsleirer, ga arbeiderpartipolitiker og statsminister i Londonregjeringen, Johan Nygaardsvold, beskjed om at norske jøder ikke skulle få lov til å være med bussene: "Vi har ikke villet bruke penger til å bringe disse menneskene hjem." Lite visste nordmenn under krigen at den såkalte Londonregjeringen var ledet av en av "Himmlers glade gutter".

Jens Hundseid, Bondepartiets parlamentariske leder og senere statsminister sa fra Stortingets talerstol i 1931 følgende nedsettende om jødene: "Vår gode nordiske rase blir oppblandet på en måte som er uheldig for vår rases fremtid.

_________________

Ingen kommentarer: