onsdag 8. november 2023

Betegnelsen Palestiner

Etter den andre jødisk-romerske krig (år 132-134 etter Kristus), var det keiser Hadrian som omdøpte hele området til Syria-Palestina. Det er i denne perioden - og ikke i år 70 - at jødene jages bort fra Jerusalem siden Hadrian innførte dødsstraff for omskjærelse.  Den jødiske Yeshiva (ortodokse skole) ble flyttet til Galilea som ikke hadde deltatt i Bar Kokhba-krigen mot Rom og derfor fikk være i fred. 

Palestinerbetegnelsen er hentet fra Filister, en betegnelse på Israels fiender, omtalt mange steder i bibelen. (En annen artikkel på Profetiene omtaler dette mer detaljert).

Den mest profilerte palestiner er Yasser Arafat som ble født i Egypt, vokste opp i Egypt og studerte på universitet i Kairo, og fikk seg seg arbeid i Egypt før han ble leder for en anti-israelsk terrororganisasjon og sluttet å kalle seg egypter.

Araberne i området hevdet før Seksdagerskrigen at det var jødene som var palestinerne; de selv var Syria-Arabere, sa de stolt

Det var egypteren Arafat som etter Seksdagerskrigen fikk overtalt disse til å kalle seg palestinere.

Sett fra FN har alle land i verden rett til å forsvare seg om de blir angrepet, med unntak av Israel som FN - utfra antall resolusjoner - anser som sin største fiende

Bibelen har profetert at hele verden til slutt skal samle seg til utslettelseskrig mot Israel. Den krigen ender med at angriperne blir utslettet.

Israel har nemlig en Hyrde: 

Den Allmektige Himmelens og Jordens Skaper.

____

Ingen kommentarer: