mandag 20. november 2023

Israel har aldri okkupert den såkalte Vestbredden, men gjenerobret Judea og Samaria

FN og venstresidens historikere har uhindret fabrikkert løgner om at det var Israel som gikk til angrep på "9 arabiske land", og startet den såkalte Seksdagerskrigen i 1967, i den hensikt å erobre landområder. 

Ved løgnen om at Israel startet 1967-krigen har venstreorienterte "historikere" klart å stemple Israel som en okkupant i stedet for rettmessig erobrer. 

Araberne startet krigen mot Israel i 1967

For å provosere Israel til krig ble Israelske områder stadig angrepet av arabiske væpnede styrker som opererte som geriljagrupper fra baser i Libanon, Jordan og Syria. I april skjøt Israels luftforsvar ned seks Syriske MIG-jagerfly. 

Kong Hussein av Jordan dro til Kairo og stilte de jordanske styrkene under egyptisk kommando. Kort etter ble Irak med i alliansen. Med dette og regelmessige raid mot Israel var krigen for lengst proklamert og igangsatt fra arabisk hold.

I bakgrunnen tordnet krigsretorikken til Nasser med trusler om å utslette Israel, samtidig som det foregikk en kraftig arabiske militær mobilisering mot Israels grenser. En ytterligere krigshandling var da Egypt stengte Tiransundet for å strupe Israels vareimport til Eilat. Israel ble tvunget til å gå til motangrep hvor det israelske militæret viste seg araberne fullstendig overlegent; selv om araberhærene var støttet av Sovjetunionen.

FN - Israels farligste fiende -  skjønte hvor det bar og allerede 7. juni forlangte Sikkerhetsrådet våpenhvile, noe Egypt og Jordan aksepterte, men Syria fortsatte krigen mot Israel. 

9. juni erobret Israel Golanhøydene fra Syria. Hadde araberstatene lyktes med å beseire Israel ville neppe FN bedt om våpenhvile. En mistenker at FN håpet i det lengste at Israel endelig ville bli utradert fra kartet, men slik gikk det ikke, og kommer heller ikke til å gå i framtiden. 

10 juni var Israels fiender beseiret. 1967-krigen var enda en krig som Israel var tvunget inn i ved massive krigshandlinger fra arabiske naboland.

Antisemittiske historikere

Antisemittiske historikere på venstresiden regner så å si alltid starten på en krig i Midtøsten fra det tidspunkt Israel blir nødt til å forsvare seg. Slik kan de hele tiden definere Israel som en okkupant og fore vesten med jødehat, til begjær for NTB, NRK og hele den israelhatende venstrepressen.

Derfor er det også antisemittisme å kalle de gjenerobrede områdene Judea og Samaria for "den okkuperte vestbredden". Israel har aldri okkupert dette området, men erobret og gjenerobret det rettferdig i en forsvarskrig som hadde til hensikt å utslette staten Israel og drepe alle jøder. 

Skrønen om at Israel i 1948 utslettet 500 arabiske byer og landsbyer

De arabere fra Egypt, Syria og Jordan som har slått seg ned på den såkalte vestbredden er en oppkonstruert pressgruppe og i virkeligheten okkupanter av Israelsk land. 

Skrønen om at disse er flyktninger fra 500 byer som Israel skal ha jevnet med jorden i 1948 er avslørt: Ingen kart fra før 1948 har avtegnet disse "500 byer og landsbyer". De fantes ikke, og er bare diktet opp av den antiisraelske propagandaen.
 
De kalte seg heller ikke palestinere før araberne tapte angrepskrigen mot Israel i 1967, det er jødene som er palestinere, sa de: Vi er Syria arabere! Nærmere bestemt Syria arabere med Jordansk pass.

Heller ikke finner en noe særlig med eldre arabiske navn på steder i området, nesten alt er jødisk. Det er jødenes land, som Muhammed sa. Det har hele tiden bodde jøder der.

Det egyptiske Gaza 

Når det gjelder Gaza viser DNA-tester at innbyggerne hovedsakelig er egyptere. 

Derfor bør Gaza gjenforenes med Egypt, og ferdig med det.
______________

Ingen kommentarer: