torsdag 21. desember 2023

Kjernen i Kristendommen

Kol. 2,14-15

14 Han utslettet skyldbrevet (gjeldskravet) mot oss, som var skrevet med bud, det som gikk oss imot. Det tok han bort da han naglet det til korset.

15 Han avvæpnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da han viste seg som seierherre over dem på korset.

For mange er kjernen i kristendommen et stort mysterium: 

At Gud er blitt menneske. Jesu liv og oppfyllelse av hele Guds Hellige Lov som vår stedfortreder; hans soningsdød på korset for våre synders skyld; hans oppstandelse til vår rettferdiggjørelse.

Dette var ikke noe Jesus gjorde for seg selv, han gjorde alt for deg, for at du ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 

Gud er hellig og kan ikke slippe noe urent inn i sitt rike, derfor må du være renset; derfor Jesu soning på korset for våre synders skyld. 

Derfor dreier det seg om tro

Siden gjerningen er gjort kommer det hele an på tro: Aksepten for det en annen har gjort for en. Du kan med andre ord ikke bidra selv med noen praktisk gjerning til din frelse. 

Enhver står fritt til å forkaste Guds frelsesgjerning, for Gud er kjærlighet og kjærligheten kan ikke påtvinges noen. Like lite som et menneske kan påtvinge et annet menneske å elske seg.

Guds hjerte brast for deg på Golgata

Golgata er utgangen fra verden og inngangen til den evige salighet. Takket være forløsningen / frikjøpet i Jesu blod. Også kalt det store plassbytte der Gud tar all din synd og legger den på Jesu skuldre, samtidig som han tar all Jesu renhet, hellighet, rettferdighet og lovoppfyllelse og rekker den til deg. 

Du vil ikke se deg slik du nå er blitt for Gud, etter frelsen, der du fremdeles bærer på gamle Adam og sliter med synden og føler du har en svak tro, men Gud ser deg slik: Ren og rettferdig, himmelen verdig. Selv om du ikke på noe vis ser deg som verdig, er det hvordan Gud ser deg som har betydning for evigheten, ikke hvordan du ser deg. Gud ser deg nemlig renset i sin Sønns blod.

Din rettferdighet for Gud er i og med det store plassbytte en person: Mennesket Jesus Kristus.

Den nye fødsel er at Jesus sitter ved Faderens høyre hånd, og har fullført renselsen for våre synder.

Din nye drakt, din nye kropp, får du ikke her i tiden, men er beredt deg i Himmelen. Du har et nytt statsborgerskap, i det vi kaller Guds rike. Mens du ennå er her i tiden kan du - om du har tatt imot frelsesverket i tro - regne deg som en med dobbelt statsborgerskap.

Du er på vei hjem. Denne verden er en tapt sak. De som går urenset ut av denne verden - fordi de har forkastet renselsen i Jesu blod - har gjort Gud maktesløs i å frelse en; for selv Gud kan ikke mer enn å dø for et menneske, og når ikke engang det er nok, heter det: Ta ditt og gå!


Artikkel med astronomiske tabeller:

Golgatadatoen var 23. april år 34 e. Kr


______________________


Røverører i Getsemane

Res Gestæ Divi Augusti

Hitler, røykelovens far

Romersk ørn over tempelporten i Jerusalem

En svært nysgjerrig Nikodemus kom til Jesus om nat...


Ingen kommentarer: