mandag 18. desember 2023

Oljefondet, nordmenn blir lurt trill rundt

Avkristningen av Norge åpner for krefter som har ført Norge inn i en idiotifiseringsprosess der lille Norge i forhold til folketall er blitt verdens største sponsornasjon som blant annet betaler et årlig millionbeløp i u-hjelp til Kina. 

Listen over land og organisasjoner som mottar kjempebeløp fra Norge er uendelig. Dette samtidig med at en rekke norske kommuner befinner seg på konkursens rand og køene til Frelsesarmeens matutdelingsstasjoner vokser.

Da Norge ble en oljenasjon var det plutselig om å gjøre for sosialdemokratene å få eksportert brorparten av Norges oljeinntekter, og Oljefondet ble opprettet.

Senere ble det foretatt et pedagogisk grep som omdøpte Oljefondet til Statens pensjonsfond utland, selv om fondet ikke har forpliktet seg på en eneste datobasert fremtidig pensjonsutbetaling.

Hvor Pengene som er eksportert til Oljefondet til slutt havner er det ingen som vet, om fondet for eksempel blir fusjonert med FNs Grønne Fond, eller blir brukt til å betale gigant-erstatninger til høvdinger i Afrika som hevder å ha fått sitt lands klima ødelagt på grunn av Norges oljeutvinning i Nordsjøen. Men en ting er sikkert når det gjelder Oljefondet; fremtiden vil vise at nordmenn ble lurt trill rundt. 

Oljefondet, Norges største utgiftspost

I overskriftene fremstilles Norge som verdens rikeste land, men sannheten er en annen: Norge har verdens høyest belånte husholdningsøkonomi. 

Norge er en råvarenasjon som eksporterer i tønner og rør, og en kan tilføye et annet norsk eksportprodukt: penger. 

Bare siste halvannet år er det eksportert/overført mer enn 1500 milliarder kroner til Oljefondet, det såkalte Statens pensjonsfond utland. Et fond som nordmenn er lurt til å tro er "våre sparepenger".

Utenlandsfondet er tilført tusenvis av milliarder i overføringer fra den norske stat, når en begynner å legge sammen. En summering få våger å foreta.

Når Dagsrevyen stolt forteller at Oljefondet nå er verdt da da da i norske kroner, skyldes ikke veksten i fondet nødvendigvis aksjeinvesteringene fondet gjør, men som oftest at kronen har svekket seg i forhold til dollaren - som er valutaen i Oljefondet -  samt at Oljefondet til stadighet tilføres "friske milliarder" fra Norge. Vi kan kalle det en milliardbooster.

En minner om at Oljefondet har nedfelt at fondet kan investere i alle land, bare ikke i Norge. 

Den såkalte handlingsregelen - basert på utbytte av fondet - er en vits siden fondet blir tilført minst samme beløp fra staten hvert år. I tillegg kommer de massive overføringene som forsvinner i dimman, penger som skulle vært brukt til å bygge ut Norge. Vi har for eksempel ikke jernbane til Finnmark. Den kommer det aldri til å finnes penger til.

Nettsiden Profetiene har omtalt dette vanvittige pengesløseriet i tidligere artikler og setter det i direkte sammenheng med en idiotifisering av landet i kjølvannet av avkristningen.

______________

Ingen kommentarer: