tirsdag 26. desember 2023

En reportasjefilm fra Gaza på Dagsrevyen

Når det gjelder dekningen av krigen på Gaza opplever en flere av  dagsrevyens reportasjer som snytt ut av Goebbels propagandaministerium. Knapt noen "nyhetskanal" er flinkere til å gjengi tall fra Hamas på drepte og sårede, dvs. tall fra "Helsemyndighetene på Gaza", som er Hamas. 

At tallene er verifisert (godkjent) av UNRWA gir det hele en komikkens skjær, for UNRWA er også Hamas, i tillegg til å være en FN organisasjon. Dette har nyhetskanalene fått nyss om, derfor sier de ikke lenger "ifølge UNRWA", men: ifølge FN. 

Og da er det seriøst, når det er ifølge FN, Israels største fiende, som bare lengter etter Israels utslettelse og startskudd for den store jakten på jøder verden over.

Er det noe FN frykter i disse dager er at IDF skal komme over datamateriale som linker UNRWA, dvs. FN, direkte til delaktighet i 7. oktober massakren. Allerede er en Hamas medarbeider mistenkt for å ha holdt et av 7. oktober gislene fanget. Og en vet at UNRWA-ansatte feiret massakren og massevoldtektene, i likhet med hele Gaza og hele Vestbredden og mange innvandrere over hele Vesten. 

Gazabarnet med påmalt blod nedover ansiktet

På min mobil har jeg tre bilder av et Gazabarn, en ung pike som spiller skadet i en reportasje. Det ene bildet er fra fotostudioet der hun blir sminket med rødmaling som skal forestille blod. Vi ser malingstuben, fotografen og instruktøren og en annen mann. Han som instruerer gliser bredt; veldig fornøyd med resultatet. 

På Dagsrevyen blir vi av NRKs medarbeider i Midtøsten advart mot sterke bilder i en reportasje. I reportasjen dukker det opp en fortvilet stakkars Gazapike med blod rennende nedover ansiktet. Uff, de fæle jødene! tenker folk hjemme i stuene. Men sannelig er det ikke piken fra fotostudioet? Du verden så godt hun spiller med et fortvilet uttrykk i ansiktet med påmalt rødfarge. Hendene gjør fortvilte bevegelser.

Noe en stusser over er at denne reportasjen ble vist på Dagsrevyen lenge etter at  bildet fra fotostudioet ble avslørt og sirkulerer på sosiale medier.

Andre reportasjer 

I andre reportasjer ser en på rekke og rad hvite tøybylter, mange med røde flekker, litt for røde til å være blod, samme rødtone som den de bruker i fotostudioet. Hva som er inne i de fleste byltene kan en bare gjette på, er det virkelig lik? Er det tepper, eller er det rett og slett skumgummi? 

En annen reportasje viser helsepersonell som bærer lik innpakket i hvitt tøy med røde flekker på utsiden. En legger merke til hvordan helsepersonellet bærer likene av det som skal være voksne lik. Fire personer bærer hver båre, en av dem holder sin del av båren mellom tommel og pekefinger. Altså ingen vekt. Det er tungt å bære lik av voksne, ikke noe en bærer mellom tommel og pekefinger. Skumgummi her også?

Klart det.

_______________

Ingen kommentarer: