torsdag 4. april 2013

Jesu fødsel og Betlehemsstjernen

15. september år 7 f.Kr.

Jesu fødsel i Betlehem (hebr. brødhus) markeres ved konjunksjonen mellom Jupiter og Saturn («Betlehemsstjernen»).
Datoen tilsvarer den første dag i måneden Tishri som er den jødiske nyttårsdag, Rosh HaShana (= hodet for året), etter den verdslige jordbrukskalender.

Dagen er også benevnt som "basunklangdagen". 
Den jødiske verdslige jordbrukskalenderen er langt eldre enn den religiøse. Rabinerne regner den verdslige kalenderen tilbake til skapelsen og Guds befaling: Bli lys!

En hellig sammenkomst
På nyttårsdagen skulle det etter forskriftene blåses i shofar (bukkehorn).
3 Mos 23:24 I den syvende måneden, på den første dagen i måneden, skal dere holde hviledag og blåse i trompet (shofar) til påminnelse om en hellig sammenkomst.

Folketellingen i år 7 f.Kr. dokumentert av romerne
År 7 f.Kr. er samme år den store folketelling i romerriket pågår (startet i år 8 f.Kr.), omtalt og tidfestet under §8 på minneinskripsjonen over keiser Augustus' bragder: Res Gestæ Divi Augusti.

En satanisk parallelldato
Historisk bekreftes så å si denne dato av en satanisk parallelldato: Nürnberg-lovene, som blant annet førte til verdenshistoriens mest absurde "fødselsdagsforbud" - forbudet mot at jøder kunne være født 20. april, på Hitlers fødselsdato, ble vedtatt 15. september 1935.
Alle jøder som var født 20. april måtte "endre sin fødselsdato" ellers ble de henrettet.

Konjunksjonen i år 7 f.Kr.
En samstilling (konjunksjon) mellom Jupiter (astr. "den høyeste gud") og Saturn (astr. "tiden") sett fra Judea, gjør at denne fortoner seg som en ny kjempestjerne.

I år 7 f.Kr. ble denne konjunksjon gjentatt tre ganger i formasjonen fiskene i himmelrommet over Judea:
Første gang 28. mai.
Andre gang  15. september.
Tredje gang 12. november, klokken 20.00 lokal tid.
En slik trippel samstilling i fiskene er kun mulig én gang på 842 år.

Astronomen Johannes Keplers (1571-1630) beregninger viste datoene 29. mai, 29. september og 4. desember. Disse stemte – nesten. Kepler var overbevist om at denne konstellasjon var den samme som i skriften er omtalt som Betlehemsstjernen.

I tidligere bibeloversettelser er Betlehemstjernen omtalt i flertall som «Betlehemstjernene».

Måneden Tishri
Måneden «tishri» markerer  som nevnt jødisk nyttår etter jødisk verdslig landbrukskalender.
Tishri varer fra circa medio september til medio oktober. Tishri er den eneste måned med fast tidsavstand til påsken.
Den store forsoningsdagen, Yom ha Keepooreem, er ti dager inn i måneden Tishri.

Vismennene
Vismennene (astrologer ble kalt vismenn) refererte til stjernen de hadde sett i Østen - det vil si: da de var hjemme i Østen, til konjunksjonen de hadde observert 28. mai, og som de utfra de astronomiske beregningene visste ville gjenta seg i midten av september. Derfor la de i vei. Dette varslet for dem en hendelse de for all del ville bevitne.

Flukten til Egypt
Den hellige familie blir advart mot at Herodes akter å drepe barnet og de flykter til Egypt.
Flukten til Egypt* er kun omtalt hos Matteus, 2:13.
Hos Lukas (2:39) drar den hellige familie til Jerusalem hvor Jesusbarnet blir fremstilt i tempelet, førti dager etter fødselen. Derfra drar Josef og Maria direkte tilbake til Nasaret.

Manntallslistene
Siden Herodes jaktet barnet ville hans lakeier muligens kunne sjekke i de romerske manntallslistene om det var innskrevet en mann med en nyfødt sønn i Betlehem som svarte til den fødselstid som de babylonske vismennene hadde antydet. 
Enkelte historikere påstår at kun gutter fra 12 års alder ble innført i listene, og ihvertfall ikke nyfødte guttebarn (?) Denne konklusjon er sannsynligvis feil - med tanke på at de tre store folketellingene i manntall som er omtalt i Res Gestæ Divi Augusti fant sted med 20 års mellomrom. 
Av den grunn er det for denne fortolker svært sannsynlig og i pakt med praktisk romersk tenkning at også nyfødte guttebarn ble innført i listene.
Uansett, skriften er klar på hvilken fare Den hellige familie befant seg i fra første stund.

Matteus 2, 13 Da de var dratt bort, se, da viser en Herrens engel seg for Josef i en drøm og sier: Stå opp, ta barnet og dets mor med deg og flykt til Egypt! Bli der til jeg sier fra til deg. For Herodes kommer til å lete etter barnet for å drepe det. 
14 Han sto da opp, tok barnet og dets mor om natten, og dro av sted til Egypt. 
15 Der ble han til Herodes var død, for at det skulle bli oppfylt som Herren hadde talt ved profeten: Fra Egypt kalte jeg min sønn. 
_____________

Døperen Johannes, den største født av kvinner

Profetiene: Romersk ørn over tempelporten i Jerusalem

Res Gestæ Divi Augusti.